Home Toepassingen Bruggen & Viaducten

Bruggen & Viaducten


Landhoofd voor bruggen en viaducten

Door gewapende grondwanden te bouwen die bestand zijn tegen hoge belastingen met kleine vervormingen, kan Terre Armée® worden toegepast als landhoofd, waardoor brugdekken direct worden ondersteund.

Kwaliteiten van een landhoofd
Dit type constructie toont de bijzondere kwaliteiten van onze techniek. Hoewel het principe van gewapende grond hetzelfde blijft, zijn de eisen met betrekking tot zettingen, de belastingen en spanningen voor dit type constructie extreem hoog. Door het toepassen van niet rekbare stalen grondwapening kunnen de opleggingen zeer kort achter de bekleding worden geplaatst, waardoor de overspanning van het dek minimaal is.
Integraal landhoofden op Terre Armée® elimineren of reduceren de noodzaak van opleggingen en voegen, waardoor de onderhoudskosten aanzienlijk worden gereduceerd.

Profiteer van de voordelen van deze constructie
Dankzij de flexibiliteit van de Terre Armée®-technologie kunnen landhoofden worden gebouwd op samendrukbare grond onder een brug, meestal zonder de noodzaak van diepe funderingen. Terre Armée® biedt veel voordelen voor dit type constructie. Voor elk project wordt een optimale oplossing uitgewerkt, zoals een combinatie van Terre Armée met een paalmatras, in de grond gevormde palen, grondverbetering of een hoog gefundeerd landhoofd.

Ondersteuning door landhoofd bij overspanning van de brug
Bij veel bruggen kan de gehele overspanning van de brug worden ondersteund door het gewapende landhoofd, waardoor er geen pijlers nodig zijn om het centrale gedeelte van de brug te ondersteunen. Wilt u meer informatie ontvangen over een landhoofd om een brug te ondersteunen? Neem contact op door te bellen naar 0031 – (0)88-66 06 303 of vul het contactformulier in. 


Hanzelijn - Nederland
Panheel - Nederland
 
   
Noorderlaanbrug - België
Puente Sant Quirze - Spanje
 
 
Ecoduct De Borkeld - Nederland
A73 Roermond - Nederland
 
 
Indianapolis - Verenigde Staten
Fietstunnel Tilburg - Nederland


 
 
Need to find a provider for a particular service in your country? No problem!
Our Terre Armee in the world page will help you to find the appropriate Terre Armée office for your project.